Готвач от Добрич се нуждае от помощ, за да се върне към нормалния си ритъм на живот

Професионалният готвач Стефан Николов, познат на добричлии от заведението „Герана”, се нуждае от помощ, за да се върне към нормалния си ритъм на живот. С молба за помощ към нас се обърна неговият приятел Веско Стоянов.

Готвач от Добрич се нуждае от помощ, за да се върне към нормалния си ритъм на живот


60-годишният мъж е претърпял два инсулта, след които е почти обездвижен. Придвижването му става чрез електрическа количка. А лекарствата на месец, които му стигат само, за да го поддържат жив, струват около 40 лева. 

Наскоро мъжът е останал и без ток, а след престой в болницата е открил къщата си в много лошо състояние. Някой е хвърлял камъни по нея, покривът е бил целия в дупки и когато вали от тавана тече вода. 

До февруари месец Стефан Николов е получавал фактури за ток в порядъка на 20 до 50 лева, но през февруари идва сметка, която е за 208 лева, а през март – за близо 250 лева. Това е непосилно за него, защото пенсията, която получава е в размер на 250 лева. След подадена молба към Енерго Про, в къщата му е изпратен екип, който установява, че проблемът е в утечка в двора на къщата. Николов няма средства да заплати за ремонта и преди седмица остава без електричество, той е затворник в собствената си къща понеже не може да се движи без своята количка, която е на ток. Няма възможност да зарежда и телефона, с който при нужда да се обади за помощ. За него се грижи почасово личен асистент, но през уикендите той разчита само на свои познати и приятели.

„Без количката не мога да изляза навън и по цял ден съм тук и дишам тази влага. Здравето оправия вече едва ли има, колкото и да се мъча да го оправя след два инсулта, не става. Само ми сменят лекарствата и това е”, сподели Стефан Николов. Той иска само малко помощ, за да може да си стъпи на краката и да се върне към нормалния си ритъм. След това ще намали още разходите, за да се впише в пенсията, която получава. 

За да бъде пуснато отново електричеството на Стефан Николов, той се нуждае от около 1000 лева. Къщата на 60-годишният мъж също се нуждае от ремонт, покривът тече и трябва да изгради баня и тоалетна. 

Веско Стоянов е направил група във Фейсбук, която се казва „Помогни на Стефан”, предстои да бъде разкрита и банкова сметка за набиране на средства.