Кандидатка агитира с предизборен стриптийз - видео (+18)

Един от кандидатите за място в полския парламент, Катаржина Ленард, пусна в обращение провокативен видеоклип в подкрепа на партията, в която членува – Демократическия ляв алианс.

Стриптийз по време на избори - 40-секунден видеоклип в подкрепа на депутатската кандидатура на Катаржина Ленард разбуни духовете в Полша и предизвика дори приятелски огън от страна на лидерите на партията - Демократическия ляв алианс.

На видеото 23-годишната Катаржина бавно сваля ризата си, остава по розов сутиен, докато си преближава към камерата, а когато сваля и него, миг преди зрителят да види гърдите ѝ, те са закрити от надпис „Цензура".

В края на клипа се вижда и посланието - „Искате повече? Гласувайте за ДЛА. Само ние можем повече."

Катаржина Ленард, която е студент по политология, споделя, че кампанията ѝ е насочена към младите хора, тъй като, за съжаление, те са единствените отворени към провокации.

Партийните лидери на собствената ѝ формация обаче изразиха несъгласие към скандалната реклама. „Политически клипове като този не бива да същуствуват", казва говорителят на ДЛА Томаш Калита. „Не мислим, че подобен тип реклама има място в лявото крило на политиката. Ще помислим дори върху инициирането на забрана за сексисткото популяризиране", допълва още той.

Демократическия ляв алианс е най-силната лява партия в Полша.

Дни преди предстоящите в неделя избори в страната социолозите ѝ дават 13% подкрепа.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/9xHIkB_6vzU?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Кандидатка агитира с предизборен стриптийз - видео (+18)