Силен международен турнир по тенис се провежда в Добрич

25 000 долара е наградният фонд на международния турнир по тенис за жени "Изида къп". Мачовете от основната схема се играят на кортовете в Добрич от вчера до неделя.

Силен международен турнир по тенис се провежда в Добрич

13 държави имат представителки в основната схема на "Изида къп", а общо с квалификациите тенисистки от 21 страни участват на турнира в Добрич.


 

Две българки - Диа Евтимова и Елица Костова, съответно ракети №2 и 3 на България, са поставени под №1 и 2 в турнира. В световната ранглиста при жените Диа Евтимова е на 148-о място. Елица Костова пък е 151-ва в света.

 

След като в предишните издания наградният фонд на "Изида къп" бе 10 000 долара, през тази година той вече е 25 000 долара.

 

Най-добрите ще си тръгнат от Добрич и със сериозен точков актив за WTA ранглистата. Шампионката ще добави 50 точки към актива си, а загубилата финала - 35 т. Двете полуфиналистки ще си осигурят по 24 точки за световната ранглиста при жените.

 

Нивото на състезателките е изключително високо. Доказателство за това е, че 8 момичета от основната схема редовно играят и записват победи на квалификациите на турнирите от Големия шлем.

 

На пресконференция днес Весeлина Донева от БФТ, Диа Евтимова и Изабелла Шиникова - първата българка, която вече се класира за втория кръг, бяха категорични, че условията за игра в Добрич са на изключително високо ниво и турнирът е перфектно организиран.

 

Освен за тенисистките, отлични условия са предоставени и на любителите на спорта в Добрич. Зрителите могат да наблюдават мачовете на новопоставените до кортовете трибуни и да се насладят на тенис от най-високо качество на живо.

 

Финалът на "Изида къп" е насрочен за неделя.

 

Тенисистките Изабелла Шиникова и Диа Евтимова, Весeлина Донева – БФТ и Младен Матеев - президент на Тенис Клуб Изида - ДобричТенисистките Изабелла Шиникова и Диа Евтимова, Весeлина Донева – БФТ и Младен Матеев - президент на Тенис Клуб Изида - Добрич 

 

img_6411_600