Индийски фермери заплашиха да провалят първото състезание от Формула 1 в страната

Земеделците претендират за по-голямо обезщетение за земята, върху която е построена пистата "Буда интернешънъл".

Индийски фермери заплашиха да провалят първото състезание от Формула 1 в страната
Индийски фермери заплашиха да провалят първото състезание от Формула 1 в страната, тъй като претендират за по-голямо обезщетение за земята, върху която е построена пистата.

Пистата "Буда интернешънъл" е изградена в покрайнините на Ню Делхи, а земеделците твърдят, че животът им е бил променен от загубата на земята. "Не сме против състезанието, но се чувстваме ощетени от сделката", заяви лидерът на фермерите Вирендер Дада, цитиран от АФП.

"Ще организираме протестни шествия и ще се настаним точно до пистата на 23 октомври, за да може гласът ни да бъде чут. Ние искаме само това, което ни се полага. Властите не искат да чуят нашите основателни претенции. Ако искат могат да говорят с нас още сега, за да спрем планираните протести", добави той.

Представител на промотърите на състезанието от JP Sports нарекоха претенциите и заплахите на земеделците шега. "Цялата тази история е смешна. Хората не трябва да взимат тези заплахи насериозно. Имаме толкова много работа по състезанието, смятате ли, че някой ще позволи група фермери да ни притеснят?", коментира представител на фирмата, цитиран от "Банкок пост".

"Похарчили сме 400 милиона долара за това състезание и ще похарчим още няколко милиона, за да имаме адекватна охрана. Ще направим каквото е необходимо, за да имаме чудесно събитие", добавят от фирмата.