Махат "майка" и "баща" от паспортите заради гейовете

Няма мама, няма татко, вместо това, ще има вече само "Родител 1" и "Родител 2". Не в в нашите, а в британските паспорти. Промяната е следствие от мощното политическо гей лоби във Великобритания.

Махат "майка" и "баща" от паспортите заради гейовете
Десетилетия наред гражданите, попълващи паспортни формуляри, трябваше да дават сведения, касаещи майките и бащите им. Сега, под  натиска на гей лобито, британците ще имат опцията "Родител 1" и "Родител 2".

Въпреки протестите на привържениците на традиционните ценности, промяната ще влезе в сила само след няколко седмици. Измененията бяха наложени от определени гей кръгове, наричащи предишното положение  "дискриминационно" за еднополовите двойки, отглеждащи заедно деца.

Привържениците на политиката "Няма мама, няма татко" затапиха противниците си с аргумента, че новото положение щяло да улесни митническите служители, които нерядко са затруднени да идентифицират пола на пресичащите границата британци.

По неофициални данни 10 процента от британците са хомосексуални. Според Националния статистически институт на страната обаче, тези сведения са силно преувеличени и гейовете в страната съставляват не повече от 1.5 % от населението, предимно сред мъжете.