Момиче от Добрич разработи проект за популяризиране бизнеса на хора от цял свят

Момиче от Добрич разработи проект за популяризиране бизнеса на хора от цял свят
Родената в Добрич Десислава Петкова намира положителната страна на социалната изолация по време на пандемията от COVID-19.

Запленена от тайнствеността на остров Лансароте, където се налага да остане заради затваряне на международни граници, намира вдъхновение и разработва проект CollabCafé. Основната цел на идеята е популяризиране бизнеса на хора от цял свят по модерен начин. 


Момиче от Добрич е помощник-директор на хотел в Пунта Кана


В интервю за Добрич Онлайн тя разказа как от Пунта Кана, където е помощник-директор на хотел, се озовава на остров Лансароте, както и за новото й начинание в красивото приключение, наречено живот. 


Деси, прекарваш времето на социална изолация на острова, наричан „Луната на Земята“. Как те отведе животът там?


От година и половина живея в Пунта Кана. През март месец излязох в 14-дневен отпуск, за да видя семейството си, което живее в Испания. Последните 4 дни от отпуската реших да прекарам при сестра си на остров Лансароте. Точно тогава затвориха международните граници и не успях да се прибера в Пунта Кана. Така периода на социална изолация прекарвам в Лансароте.Как е положението заради пандемията от COVID-19 при вас?


В момента Испания е като във военно положение. Следят ни с военни и полицейски хеликоптери, има полиция навсякъде.  Не си взехме поука от Италия. Извънредното положение се въведе сравнително късно - от 16-и март. Според мен от липса на съобразителност. Тук 20 на 100 от жителите са над 65 години. Броят на заразени расте, но смея да твърдя, че нямаме представа колко реална е официалната статистика, защото обхваща само броя на тестваните. Дано се инвестира повече в медицината от сега нататък - в Испания, България и навсякъде по света. Това е много тежка специалност. Сега цял свят ръкопляска на медиците в знак на признателност. Те са съвременните герои на обществото, нека Бог ги пази.


Ти си открила положителната страна на случващото се чрез започването на нов проект. Разкажи за CollabCafé.


CollabCafé е скромен, но в същото време амбициозен проект. Създаден е от мен, с подкрепа от близки и приятели. Проектът е ориентиран както към бизнеса, така и към личности. В момента сме се насочили върху Инстаграм, където вече има над 1 милиард потребители по цял свят. С радикалната промяна, която настава в последните месеци, малките бизнеси правят всичко възможно да не изостават. Интернет е перфектно място за реклама и достигане до по-мащабна аудитория. Целевите потребители са онлайн, те  търсят и ако не намерят дадения бизнес, се обръщат към конкуренцията.


Всичко започна, когато работих за кампания на Кока-Кола като фрийлансър. Непосредствено след това с мен се свърза млада англичанка, чиято идея беше да разработи онлайн магазин за дрехи в Инстаграм. Имаше нужда от добра реклама, за да набере скорост и последователи. Реших да й помогна и се оказа, че резултатите надминаха очакванията ни. Новото й начинание потръгна в рамките на дни.


След това към мен се обърна и човек от Чили, предприемач с желание да направи добре развит Инстаграм профил, който да пренасочва международни потребители към сайта му за продажба.Тези два проекта ме завладяха напълно и реших, че искам да се занимавам още по-професионално с това. Харесва ми идеята да вниквам в детайла и да правя рекламата, така че да  грабва аудиторията. Името на проекта ми е CollabCafé - колаборация (съвместен труд) и кафе, което представлява метафора за мястото. Да се видиш с приятел на по чаша кафе е подходящо време за обсъждане на идеи в уютна обстановка.


Реших да сформирам интернационален екип. Към момента сме трима души, като контент-дизайнерът е от остров Бали, а маркетинг-стратегът е от Онтарио, Канада.  Когато хората са от различни краища на света, могат по-добре да влязат в обувките на всеки един клиент.


Част от портфолиото ни може да бъде открито в Инстаграм. Приканвам всеки, който се интересува да разгледа и последва - @Dessy_de_las_islas


Когато клиентите се свържат с нас, най-често първият им въпрос е какво ще направим за тях.  Най-простият отговор, който определя дейността ни е - управление на социални мрежи, създаване на рекламни кампании, създаване на контент, привличане на +нови последователи, създаване на репутация чрез силата на дигиталния маркетинг и статистика на новите последователи.


Социалните мрежи са бъдещето, а добрият дигитален маркетинг и реклама в тях не са въпрос на лукс, а на правилно подбрана кампания и добър екип.Обмисляш ли да започнеш и други начинания?


Това е период, в който разполагаме със свободно време, който не е лесен, но ще се наложи да се адаптираме към "трансформацията". Смятам, че всеки човек ще може да се отдаде на идеите, които не е успял да реализира. Амбицирана съм да развия CollabCafé и да вложа цялата си енергия и страст в тази насока. Желая да помагам и на други хора, които искат да развият своя бизнес.


Вярвам и съм сигурна, че ще успеем заедно да имаме 100% доволни клиенти.Ще се върнеш ли отново в Пунта Кана?


Животът ми там продължава да е отворена страница. Времето и обстоятелствата ще покажат дали ще се върна или не. Привързана съм към работата си. Да бъда част от управленския екип на луксозен хотел беше моя цел, а след това и сбъдната мечта. Обичам хотела, в който работя и невероятните ми спомени оттам. Постоянно ми пишат колеги и клиенти от цял свят, превърнали се в приятели. Става ми много приятно. Всички ние в момента си задаваме един и същ въпрос - кога ще приключи кризата и хората ще пътуват отново? Важно е да наблюдаваме както на глобално, така и на микро ниво различните дестинации. Истината е, че могат да се дават само предположения.


Бъдете здрави, мили читатели! Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+