Отменят поредицата от празници на културата в Тервел

Планираните мероприятия за пролетните празници на културата в Тервел се отменят със заповед на кмета инж. Симеон Симеонов, съобщават от местната администрация.

Отменят поредицата от празници на културата в Тервел

Организирането е преустановено във връзка с превенция на разпространението на коронавирус. Като мярка срещу COVID-19 са забранени културни събития, масови мероприятия с деца и ученици, екскурзии и посещения на обекти, извън учебните заведения. Спортните мероприятия трябва да се провеждат без публика. Ограничени са и свижданията в Дома за стари хора “Радост” в тервелското село Полковник Савово.



Поредица от празници на културата организират в Тервел

Детските ясли и градини, работещи в режим на дежурни групи, ще останат отворени при ежедневен медицински контрол и спазване на всички противоепидемични мерки. По преценка на родителите децата могат да не посещават детските заведения в определения превантивен ограничителен период, за което няма да се изисква извинителна бележка. 

Към момента учениците са в национална епидемия до 11-и март. Мярката беше въведена заради увеличената заболеваемост от грип тип „Б”. Учениците и повечето от студентите излязоха в грипна ваканция.