Поредица от празници на културата организират в Тервел

По традиция в продължение на 45 години, без прекъсване, от община Тервел организират пролетни празници на културата

Поредица от празници на културата  организират в Тервел

Началото на поредицата от празници ще бъде поставено на 2 март, когато талантливи деца на Тервел ще поднесат на съгражданите спектакъла „На България“. По желание на ръководителите на клубовете при ЦПЛР „Малкият принц“, които са автори на концерта, във фоайето на читалището ще бъдат поставени дарителски кутии. В тях зрителите ще могат да дарят средства за изграждането на паметник на Васил Левски в Тервел. 


На 13 март децата от Школата по изобразителни и приложни изкуства при ЦПЛР „Малкият принц“ ще представят своята юбилейна изложба по случай 15 години от създаването на школата.

19 март е денят, в който Тервел ще посрещне спектакъла „Търновската царица“ по едноименния роман на Емилиян Станев. В главната роля присъстващите ще видят една от най-популярните български актриси на новото време Елена Петрова. Драматизацията е на Бойко Илиев. В спектакъла участват още Даниел Найденов, Таня Карбова, Мариела Топалова, Марияна Бранкованова, Николай Сяров и Веселин Борисов.

На 8 април самодейната детска група при НЧ „Христо Ботев“ в с. Каблешково ще представи в музея възстановка на обичая Лазаруване.

На 10 април от 11 часа малките зрители ще имат възможност да се запознаят с палавите герои „Макс и Мориц“ от едноименния мюзикъл за деца, в изпълнение на екипа на Държавната опера в Бургас.

Отново на 10 април от 18 часа любимецът на всички поколения, актьорът Ненчо Балабанов, ще влезе в ролята на поп-изпълнител и заедно с оркестъра на Бургаската опера и сценичния си партньор Соня Ковчезлиева ще представи на публиката букет от най-популярните поп- песни от световните сцени.

На 29 април Танцовата формация „Каприз“ ще представи своята годишна продукция.

На 5 и 6 май ДФТА „Калинка Вълчева“ при НЧ „Димитър Дончев-Доктора-1893“ ще отбележи 20 години от създаването си. Първият юбилеен концерт ще бъде представен пред гости на ансамбъла, а на деня на Тервел  и пред гражданите.

На 6 май, която е Денят на град Тервел са предвидени традиционните за повода празнична литургия с водосвет и курбан за здраве. За втора година колективи от всички читалища в общината ще представят кулинарна изложба, този път под мотото „Вкусовете на детството“. Участниците ще подготвят по избор солено ястие, предястие, салата или десерт, които са останали като техни любими храни през детските им години. Честта да закрие дните на културата ще има ДФТА „Калинка Вълчева“ при НЧ „Д.Дончев-Доктора-1893“ със своята втора юбилейна вечер.

Предвидените в календара спектакли не изчерпват всички прояви, които очакват тервелчани до края на сезона през месец юни, уверяват от общината.