Иван Ганчев от Добрич отново вдигна купа със своя отбор, този път от Шотландска баскетболна лига

Добричлията Иван Ганчев отново вдигна купа със своя отбор „Sony Center Fury”, този път от Шотландска баскетболна лига на дивизия 1.

Иван Ганчев от Добрич отново вдигна купа със своя отбор, този път от Шотландска баскетболна лига

През 2019-а баскетболният тим, за който Иван играе от три години, спечели Шотландската купа на дивизия 1. Успехите за отбора не спират и тази година те са се класирали първи в следващия по-престижен етап на надпреварата. Своето първо място на Шотландската баскетболна лига отборът е завоювал след последния мач от сезона си срещу отбора на Блейз, които по-рано през сезона вдигнаха купата на Шотландия, с резултат 87:70. Предстоят плейофи, в които „Sony Center Fury” са фаворит за спечелването на трофея.



Баскетболист от Добрич вдигна шотландската купа на дивизия 1, заедно със своя отбор


Това е първата спечелена баскетболна лига, откакто Иван Ганчев тренира в отбора. Успехът ще даде квота на „Sony Center Fury” за игра през следващата година с победителите от Англия.

Иван Ганчев: За да жънеш успехи в баскетбола не е важно колко си висок, а колко е силна волята ти

“Чувствам се страхотно, както всеки един от нашите играчи. Не бях вдигал купа на баскетболна лига от 2014-а година, когато я спечелихме с Варненския свободен университет”, сподели Иван Ганчев, който е играл за отбора на ВСУ „Черноризец Храбър“.


Края на миналата година отборът, в който Иван играе, го е наградил с приз за най-прогресиращ играч. Призванието е мотивирало още повече добричлията в баскетболните надпревари. 

В отбора „Sony Center Fury” Иван Ганчев е попаднал случайно. След като се мести от Англия в град Фолкърк, Шотландия, той е започнал да търси нов отбор, с който да продължи спортната си кариера. Среща се с треньорите и веднага е бил одобрен. 


Добричлията поздравява всички свои съотборници, както и баскетболистите от БК “Unstoppable” в Добрич.

“Не се отказвайте от мечтите си. Поставяйте си цели в живота и ги следвайте, няма малки и големи мечти, има сбъднати и слаба воля! В противен случай животът се превръща в едно сиво ежедневие”, каза в заключение той.