Дарителска сметка разкри семейството от Добрич, останало без дом след пожар

Дарителска сметка е разкрило едно от семействата, което остана без дом след пожар по улица „Охрид“ в Добрич.

Дарителска сметка разкри семейството от Добрич, останало без дом след пожар

През следващата седмица с 5-годишната им дъщеря ще заминат за Германия, където й предстои лечение. Сиана е с вродена аномалия, която се среща при едно на 100 000 деца. Момиченцето има луксация на коленете, която води до тежки деформации на тибиите. Заради бързия растеж на крачетата й се налага регулиране на ортезите, с които тя се движи постоянно. Националната здравноосигурителна каса е одобрила финансирането на лечението й. До момента средства са отпускали от Фонда за лечение за деца. Тази зима Сиана беше едно от децата, подпомогнато от „Българската Коледа”.



Значителни материални щети е нанесъл пожарът през изминалата вечер в Добрич

Баща й Живко Димитров сподели, че в момента живеят при роднини. Негов колега им е предоставил гарсониера. След завръщането им от Германия ще започнат да я обзавеждат с електроуреди, дарени от близки и приятели. В опожарената къща живееха две семейства. С битова техника ще бъде подпомогнато и другото.

“Много хора дариха и електроуреди.  Казват ми - кажи от какво имаш нужда, за да ти го купя ново. Аз отговарям, че ми е достатъчно нещата да бъдат и втора употреба, да работят. Хората не са длъжни да ми купуват чисто нови”, каза Живко Димитров. Той коментира, че основен ремонт на къщата няма да бъде достатъчен за възстановяването й. След пожара 120-годишната сграда е опасна за живеене. Тя трябва да се събори и наново да бъде построена.

Живко Димитров е благодарен за хората, обединили се да събират дрехи и вещи от първа необходимост за семейството.  

Дарителска сметка: 

Postbank
Клиент Гергана Тошкова Димитрова

IBAN на сметките Ви в Юробанк България

Код: BPBI7938

BIC: BPBIBGSF

Сметка IBAN

Влогова сметка: BG37BPBI79384061710201