Над 8 хиляди лева са събрани за храм „Св. Лука Кримски" в Добрич от дарителски кутии

8 541,33 лева са събрани от четири дарителски кутии, поставени с цел събиране на средства за построяването на храм „Св. Лука Кримски" в добичкия квартал “Добротица”.

Над 8 хиляди лева са събрани за храм „Св. Лука Кримски" в Добрич от дарителски кутии

По предложение на отец Петър Димитров са били отворени кутиите от АБЦ маркет, Ради Бред, както и две от Коледния базар на площад “Свобода”. 4 183,77 лв са били събрани от благотворителния празничен базар през зимата, 2 656,80 лв. са средствата от дарителницата в магазина за хранителни стоки и 1 700,80 лв. от пекарната. 



Събраната сума от 8 541,33 лева ще бъде добавена към наличните средства по банковата сметка на храма и частично ще бъде изплатено задължение към строителната фирмата, която извършва дейностите само по себестойност, без печалба.

Проектът на храм „Свети Лука Кримски” е дарение от арх. Петър Николов и инж. Пенчо Керванов. Сградата ще бъде висока 16 метра, което я прави най-високият храм в Добрич. Теренът за построяването му в ЖК “Добротица” беше безвъзмездно отстъпен от община Добрич. Изграждането ще струва около половин милион лева. Той ще бъде построен изцяло от дарения, като събирането на средствата продължава.