С богата програма в Балчик отбеляза патронния си празник ОУ “Васил Левски” в село Божурово

С богата програма в крайморския град Балчик от Основното училище “Васил Левски” в с. Божурово, общ. Добричка, са отбелязали своя патронен празник на 19 февруари, съобщават от учебното заведение.

С богата програма в Балчик отбеляза патронния си празник ОУ “Васил Левски” в село Божурово

Програмата е започнала с отбелязване на 147-годишнината от гибелта на Апостола на свободата пред Паметника на Великия българин в кв. "Левски" в Белия град, където е бил поднесен венец с цветя. В градинката пред мемориала, където се е провело общоградското тържество, Недко Недялков и Джан Кязим от училището в с. Божурово са рецитирали стихове за Васил Левски заедно с ученици от учебни заведения в гр. Балчик. 




След приключване на общоградското тържество от блиблиотеката в Народното читалище "Паисий Хилендарски" в Балчик са представили презентация за живота и делото на Васил Левски. На учениците от едноименното училище е бил прочетен разказа "Синеокият учител". От своя страна те са представили кратка програма със стихове и песни. Прочетени са били две стихотворения, посветени на Апостола на свободата, чиито автор е преподавател от училището в с. Божурово Зинаида Желева. 


В края на вълнуващия ден всички ученици, учители и гости си направили приятна разходка по крайбрежната ивица в Балчик. Беше един различен и запомнящ патронен празник, споделят в заключение от Основното училище “Васил Левски” в село Божурово.