Болницата в Каварна получи мащабно дарение от Швейцария

Специални болнични легла с електрическо регулиране, шкафчета и консумативи са получили като дарение от Многопрофилната болница за активно лечение в Каварна, съобщават от местната администрация.

Болницата в Каварна получи мащабно дарение от Швейцария

Организатор на благородното дело е фотографът Юри Чарийски. Съорганизатор на проекта е и българският посланик в Швейцария Ради Найденов. Дарението е реализирано благодарение на неговото съдействие. 



Медицинската техника, оборудване и консумативи са предоставени от швейцарски болници с помощта на Малтийския орден.

Мащабно дарение за болницата в Каварна пристига края на януари

„Правя всичко това за благото на Каварна, за да просъществува болницата. Тук се лекуват много малки деца и възрастни хора. Леглата, които днес пристигнаха са автоматични, свалящи се за позициониране и комфорт на пациента. Такива добри каузи трябва да се случват, за да заработи болницата по-ефективно. Благодаря на кмета на община Каварна Елена Балтаджиева за съдействието и пътните разходи от Швейцария до Каварна“, заявил е Юри Чарийски.

В Швейцария се намират седалищата на над 150 международни организации, включително на Червения кръст, който е основан през 1863 г., и на Малтийския орден, с чието посредничество се осъществява дарението от кантоналните болници на източноевропейските държави.