Потвърдиха ареста на разследван за отнемане на автомобил

Окръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 34-годишния Георги Ст. Зл. от с. Здравец, област Варна мярка за неотклонение задържане под стража.

Потвърдиха ареста на разследван за отнемане на автомобил
Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 12.08.2011 г. в съучастие с още две лица, едното неустановено към момента, като помагач е отнел противозаконно от паркинг в Добрич лек автомобил „Мерцедес Е 400”, собственост на добричлийка, като отнемането е извършено с цел получаване на имотна облага от връщането на МПС-то.

На 16.09.2011 г. Районен съд – Добрич, е задържал Георги Зл. под стража. Той обжалва определението на пръвоинстанционния съд с молба да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение – парична гаранция или домашен арест.

Днес адвокатите на Георги Зл. пледираха, че не може да се направи обосновано предположение за авторство на престъплението, за което е привлечен да отговаря. Не били събрани доказателства в подкрепа на обвинението, нито можело да се направи извод, че той е целял имотна облага от него. Защитниците посочиха, че Георги Зл. има чисто съдебно минало, оказал е съдействие за разкриване на обективната истина и не съществува опасност да се укрие или да извърши друго деяние. Те се позоваха на постоянния му адрес и факта, че живее с майка си и се грижи за нея. Като управител на Търговско дружество, арестът му го възпрепятствал да се разпорежда с него.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, се противопостави на искането за изменение на мярката за неотклонение. Прокурорът твърди, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за участие на Георги Зл. в деянието, което е тежко умишлено престъпление. Срещу лицето се водели други неприключили досъдебни производства и това показва, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Окръжен съд – Добрич, след като се запозна с представените доказателства и със становищата на страните, потвърди ареста му.

Георги Зл. има средно образование, не е семеен, не е осъждан. Определението на Окръжен съд – Добрич, не обжалване и протест.