Рекорден брой зрители гледаха погребението на чичо Чарли

Първата серия от девети сезон на „Двама мъже и половина“, която започна с погребението на Чарли Харпър, е била гледана от 28,7 милиона души, което е най-високият рейтинг за предаването от неговото начало през 2003.

Рекорден брой зрители гледаха погребението на чичо Чарли
28,7 милиона души в САЩ са изгаряли от нетърпение да разберат как продуцентите на „Двама мъже и половина" ще се отърват от персонажа на уволнения от продукцията Чарли Шийн, сочат резултатите от рейтинг-системата в понеделник вечер.

Всъщност броят зрители е почти два пъти по-голям от този на пилотната серия от миналия сезон, когато пред екраните са седнали 14,65 милиона души - а тогава отново шоуто бе най-гледаният сериал в САЩ. Средно пък отделен епизод на „Двама мъже и половина" се гледаше от 13-15 милиона души.

Остава неясно обаче дали деветият сезон на сериала ще успее да задържи аудиторията си или изключителният рейтинг се дължи само на тв-напускането на чичо Чарли, за когото се разбра, че е „паднал" под мотриса на метрото на Париж съвсем скоро след като новата му съпруга Роуз го е хванала да се къпе с друга жена.

Това развитие на събитията бе разкрито от самата Роуз по време на погребението на Чарли, с което започна и дебютната серия от сезона. На самото погребение пък, освен Алън, Джейк, Бърта и майката на двамата братя, присъстваха и огромен брой от бившите жени на плейбоя, появявали се в различни моменти от осемте предходни сезона.

Водещата роля в сериала вече е отредена на Аштън Къчър, който играе отчаяния от живота милиардер Уолдън Шмид. Шмид се оказва в къщата след неуспешен опит за самоубийство, молейки за телефон, а след като пият по нещо с Алън и се срещат с две мацки в близкия любим на Чарли бар, решава да купи къщата.

Високият рейтинг на първия епизод от девети сезон е и рекорд за ситкомите в САЩ, като с почти 4,5 милиона души побеждава предишния носител на званието „най-гледана серия на ситуационна комедия" - финалната част на „Всички обичат Реймънд", излъчена през 2005г. Участие в епизода взеха редица звезди от други продукции на CBS като Майк Тайсън, Уилям Шатнър, каскадьорът от Jackass Стив-О и двойката, която играе в „Дарма и Грег".