Съдът отмени наложената на директора на ВиК - Добрич временна мярка „отстраняване от длъжност“

Съдът отмени наложената на директора на ВиК - Добрич временна мярка „отстраняване от длъжност“
Районният съд отмени наложената на изпълнителния директор на ВиК - Добрич временна мярка „отстраняване от длъжност“,съобщават от пресцентъра на Окръжния съд в Добрич.

С определение на Районния съд в Добрич е отменена наложената на изпълнителния директор на „ВиК Добрич“ АД временна мярка „отстраняване от длъжност“ поради отпадане на нуждата от нея. Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд в Добрич в 7-дневен срок.


Възобновяват съдебното следствие срещу временно отстранения от длъжност изпълнителен директор на ВиК – Добрич Тодор Гикински


Временната мярка за процесуална принуда спрямо изпълнителния директор на ВиК беше взета на 4 септември 2019 г. по искане на прокуратурата във връзка с водено досъдебно производство, по което той е бил привлечен като обвиняем за това, че през периода от 10 до 14 февруари 2019 г. в с.Батово, обл. Добрич, в качеството си на управител на акционерното дружество, чрез посредственото извършителство на трети лица - работници и служители във фирмата, в нарушение на разпоредби от Закона за водите,  изградил съоръжение за водоползване от река Батовска.


Впоследствие в Районния съд беше образувано административно наказателно дело по внесено постановление от Добричката районна прокуратура, с което е направено предложение за освобождаване на обвиняемия от наказателна отговорност с налагане на административно наказание. В хода на това производство от защитника на обвиняемия е внесена молба за отмяна на наложената временна мярка „отстраняване от длъжност“.


Съдът уважи искането след като прецени, че нуждата от взетата мярка за процесуална принуда е отпаднала, тъй като не са налице основания да се счита, че служебното положение на обвиняемия ще създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+