Възобновяват съдебното следствие срещу временно отстранения от длъжност изпълнителен директор на ВиК – Добрич Тодор Гикински

Районният съд реши да възобнови съдебното следствие срещу временно отстранения от длъжност изпълнителен директор на ВиК – Добрич Тодор Гикински.

Възобновяват съдебното следствие срещу временно отстранения от длъжност изпълнителен директор на ВиК – Добрич Тодор Гикински

Причината е в недостатъчно изяснени обстоятелства. Ще се произнесат трима свидетели, които и понастоящем са служители на водното дружество. Следващото дело е насрочено за 17 февруари.



Припомняме, че изпълнителният директор на ВиК в Добрич Тодор Гикински беше привлечен като обвиняем за това, че от 10 до 14 февруари през 2019 г. в село Батово чрез посредственото извършителство на трети лица - работници и служители във фирмата, в нарушение на разпоредби от Закона за водите, е изградил съоръжение за водоползване от река Батовска.

Съдът потвърди временното отстраняване на Тодор Гикински от длъжността изпълнителен директор на ВиК - Добрич

През септември месец Окръжният съд в Добрич потвърди временното му отстраняване от длъжността като изпълнителен директор на водното дружество. На Тодор Гикински беше наложена мярката за процесуална принуда - „отстраняване на обвиняемия от длъжност“. Той обжалва, наложената му мярка, като състав на Окръжния съд в Добрич остави без уважение жалбата му. 

След временното отстраняване на Гикински, беше назначен Саркис Караджиян, член на борда на директорите на ВиК - Добрич и служител в бургаското водно дружество. Припомняме, че ВиК - Бургас стана акционер в добричката фирма. С приемането на новия съдружник беше трансформирано задължение на добричкото дружество към бургаското в размер на над 3 млн. лева.

Саркис Караджиян е новият шеф на ВиК – Добрич

Добричлии познават Саркис Караджиян от срещата си с борда на директорите при гражданските протести през 2018 година.  Една от целите на срещата беше да се изясни какво налага тогавашното увеличаване на цената на услугата.