С 50% по-ниско възнаграждение ще получават съветниците на Община Добричка при отсъствия от заседания

При отсъствие от заседанията на ОбС и постоянните комисии, общинските съветници на Община Добричка ще получават 50% по-ниско възнаграждение.

С 50% по-ниско възнаграждение ще получават съветниците на Община Добричка при отсъствия от заседания

По време на редовно заседание на Добричкия общински съвет днес беше  приет Правилник за организацията и дейността на ОбС, комисиите и взаимодействието с администрацията за мандат 2019 – 2023 година. 



Проектът на правилника е бил обсъден и разработен от комисия в състав – Димитър Чернев, Илдъз Юнуз, Пламен Недев и представители на местната администрация. Основните принципи, от които се е ръководила комисията са законност, публичност, прозрачност, отговорност, гражданско участие, защита на интересите на общината и на гражданите. 

Правилникът беше разделен на 13 глави за отделните структурни елементи, които бяха гласувани поотделно. В рамките на заседанието, по време на обсъждането на глава четвърта – Общински съветник,  възникна  предложение от Донко Марев. Той предложи при отсъствие от заседание на ОбС и постоянните комисии, възнаграждението на общинските съветници да се намаля с по 50%, вместо както до сега – с по 25%. Предложението му беше прието с 11 гласа „за” и  9 „въздържал се”.