Симеон Симеонов: Тервел е нашето богатство

Тервел празнува 60 години от обявяването си за град. Поздрав от кмета на общината Симеон Симеонов по повод празника.

Симеон Симеонов: Тервел е нашето богатство

Скъпи съграждани,



Имам честта да се обърна към всички Вас и да ви поздравя с шестдесетата годишнина от обявяването на Тервел за град. Празникът е повод да си кажем, че градът ни е такъв, каквито сме всички ние, той е мястото, което ние създаваме, за да отгледаме в него децата си и за да осигурим достойни старини на родителите си. Г радът отразява нашите желания, умението ни да създаваме красота, да впишем себе си и домовете си в обща хармонична среда, среда от хора, представляващи многообразие от етноси, интереси, нагласи, възможности. Различни, но живеещи в единомислие по отношение на желанието си Тервел да е чист, зелен, подреден и сигурен дом и пристан за гражданите си.Нашите предшественици са живели и работили, така че Тервел да го има. Днес е нашият ред да градим и опазваме вече съграденото.Тервел е нашето богатство, а ние, хората – неговото. Докато сме трудолюбиви, разумни, отговорни, толерантни - Тервел ще бъде хубавото, китно добруджанско градче, което помним и обичаме, и каквото е той и днес.

Благодаря на всички, които обичат нашия Тервел и с труда и мислите си допринасят за неговото добруване!

Покланям се пред паметта на всички, които вече не са сред живите, но с делата си са оставили своята следа в историята на града ни!

Вярвам, че чрез съвместните усилия на общината, общинския съвет, бизнеса и гражданите, Тервел ще продължи да бъде мястото, в което ни харесва да живеем и в което ще се завръщат децата ни, за да намерят своето малко кътче уют, изпитали на плещите си анонимността на милионните градове!

Честит празник, уважаеми съграждани!

Симеон Симеонов
кмет на община Тервел