Започва изграждането на новия тенис комплекс в Добрич

До две седмици се очаква да започне изграждането на новите тенис кортове, съобщи за Добрич Онлайн председателят на тенис клуб „Добруджа” инж. Ташко Ташев.

Започва изграждането на новия тенис комплекс в Добрич

Разрешението за строителство е получено, готов е и проектът за изграждане на кортовете. По думите на инж. Ташев направата им ще отнеме около три месеца при подходящи метеорологични условия. 



Припомняме, че новото спортно съоръжение ще се намира на съществуваща площадка в двора на бившето СОУ „Дора Габе”, където в момента се помещава Народното читалище „Добрич – 2017”. Тенис комплексът ще включва три червени тенис корта и един тренировъчен с изкуствена настилка.

Народно читалище „Добрич – 2017” ще се сдобие с тенис кортове

Старши треньорът на клуб „Добруджа” Юри Дойчев коментира, че изграждането на тенис комплекса ще бъде на три етапа. Планирано е първият да бъде направата на трите червени корта, вторият на тренировъчния с изкуствена настилка, а третият на прилежащи помещения  - съблекални и бани.

Новата придобивка на Добрич ще се разпростира на площ от около три декара и половина. Инвестицията е в размер на над 150 000 лева. 


Към момента в тенис клуб „Добруджа” тренират над 50 деца. 

“Имаме амбиция да станем най-доброто място за тенис в Добрич. Клубът ще има възможност да се развива като количество деца в най-различни възрастови групи и направления - не само състезателни, но и любителски”, посочи Юри Дойчев.

Той сподели и за плановете да бъде направено лятно тенис училище. В програмата на децата от летните училища в НЧ „Добрич – 2017” и Центъра за защита на природата и животните ще бъдат включени часове по тенис.

“Искаме това, което направим, да бъде максимално достъпно за всички от гледна точна на финансовата страна, защото тенисът по принцип е скъп спорт”, каза в заключение Юри Дойчев.