Народно читалище „Добрич – 2017” ще се сдобие с тенис кортове

Три червени тенис корта и един тренировъчен с бетоново или асфалтово покритие ще бъдат изградени в двора на бившето СОУ „Дора Габе”, където се помещава Народно читалище „Добрич – 2017”.

Народно читалище „Добрич – 2017” ще се сдобие с тенис кортове

Това съобщи за Добрич Онлайн Юри Дойчев - старши треньорът на най-новия тенис клуб в града, който носи името „Добруджа”.



„Много хора ме познават, защото мога да кажа, че аз съм тенисът в града. Дълги години прекарах като треньор в „Изида”, но за съжаление пътищата ни с г-н Матеев се разделиха. Тъй като този спорт е голямата ми любов организирах нов тенис клуб със съмишлениците и децата, които тренират при мен и започнахме да търсим вариант, в който да упражняваме нашата тренировъчна дейност и да подготвяме състезатели. Търсейки удобни възможности и терени, получихме огромна подкрепа от НЧ „Добрич – 2017” и станахме негови членове. Сключвайки договор с читалището ние ще ремонтираме една от прилежащите спортни площадки на бившето училище, всичко ще бъде направено с наши средства и в момента сме на финална права", сподели той. Към момента са подадени документи в Община Добрич и се очаква строителното решение, след което, по думите му, ще бъде започнат ремонтът на спортната площадката.

Предвижда се да бъдат изградени три червени тенис корта и един тренировъчен с бетоново или асфалтово покритие, на който след време ще бъде поставена изкуствена настилка. През зимата спортното съоръжение ще се покрива, за да може клубът да развива целогодишна дейност. В момента площадката се почиства от бурени и трева, прокарва се ток и вода, предстои да бъде ремонтирана и оградата, която е загнила и на места скъсана. „Докато направим това ще излезе строителното решение и ще можем да се заемем с изграждането на  самите кортове”, посочи Дойчев

Към момента в тенис клуб „Добруджа” тренират над 50 деца, от които 24 са подготвени да се състезават на републиканско ниво. „След като вече имаме собствена база ще подадем документи в Българската федерация по тенис, за да бъдем лицензирани и нашите спортисти да могат да започнат и участия в Международния календар”, каза в заключение старши треньорът Юри Дойчев.