Борисов: Няма да подписвам на инат за шистовия газ

Премиерът Бойко Борисов се извини на протестиращите срещу добива на шистов газ в Добрич, на които каза, че може да подпише на инат, ако продължават с плакатите. Бойко още веднъж каза, че и процент риск да има, договор за добив няма да се подпише.

Борисов: Няма да подписвам на инат за шистовия газ
Няма да има подписан договор на инат за добив на шистов газ. В това увери премиерът Бойко Борисов, който в неделя се ядоса на протестиращи срещу добива на шистов газ, които бяха отишли с плакатите си на площада в Добрич, където пък Бойко откриваше новата пешеходна зона.

Тогава той припомни на протестиращите, че се е разбрал с тях за пълна проверка за сигурността и обещал да не се добива шистов газ, ако има някакъв екориск. След това премиерът гневно ги заплаши, че ще подпише на инат, ако продължават с протестите.

Днес Борисов коментира в Банкя случая в Добрич и каза, че няма да има сделки на инат, но го изнервили тези, по думите му - "двама-трима, които изпълняват политическа поръчка".

„На тези тримата им се извинявам, но ги моля - като ми губят друг път пак два часа, да знаят защо ми ги губят. Аз като се разбера с някой нещо, считам, че съм се разбрал. Ако има един процент риск, няма да го пуснем ", заяви Борисов. Той пак припомни срещата с протестиращите срещу шистовия газ в Министерски съвет, на която присъствали Нона Караджова, Трайчо Трайков и Румяна Бъчварова.

Сега експерти проверявали как стоят нещата с добива в САЩ и Франция, а кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев щял да има среща с германския канцлер Ангела Меркел, на която Бойко му казал да пита и за немския опит.

„На площада в Добрич целият град се беше изсипал. 300 метра ги минах за час и 15 минути, давайки автографи, снимки и радост на хората. На кого да се извинявам? На тези, на които им отделих близо два часа в Министерски съвет да ги слушам? Или на хилядите хора, които се снимаха с мен", разгневи се Борисов, но все пак се извини за думите си в Добрич.

Днес той преряза лентата на детска градина "Изворче" в Банкя с думите: "Сега дразним Станишев".

„Когато станах кмет, бяха продадени, реституирани, заменени 44 детски градини в София, а 20 – бяха със забрана от пожарната като опасни за децата. Почнахме от минус 64 – просто да им го напомним”, допълни премиерът.