Вземете правилния бърз кредит

Паричните заеми са удобни, но процесът по кандидатстване може да бъде сложен. Ако допуснете грешка при кандидатстването, твърде възможно е да отхвърлят заявката ви за заем.

Вземете правилния бърз кредит

Ако трябва да получите заем, научете какво да очаквате и какво можете да направите предварително, за да можете да разчитате на фирмите за бързи кредити с месечни вноски.



Определете вида на заема, от който имате нужда 

Видът на заема,  който ще искате, ще зависи от това, какво смятате да направите с парите. Някои често срещани причини за заеми включват:

-за покупка на превозно средство

-за почти всякакви цели лични цели

-за стартиране или разширяване на вашия бизнес

-за образование 

Използването на заем, който съответства на нуждите ви, ще подобри шансовете ви да получите одобрение и ще подпомогне усилията ви да не увеличавате разходите.

Изберете къде да кандидатствате 

Вашият избор може да бъде ограничен от вида на заема, който искате: някои места не предлагат бизнес заеми  или студентски заеми, на други – само бързи и краткосрочни кредити. Започнете търсенето във фирмите, най-известни с предоставяне на заеми на достъпни цени.

Банките предоставят кредити на по-ниски лихви. Там, обаче, кандидатстването и одобрението са по-сложни. Искат се много документи, изрядна кредитна история и търпение, за да дочакате резултата – одобрен или отхвърлен. Сравнете няколко институции по отношение на лихвите и разходите. Заемите  онлайн са съвсем безопасни, стига да използвате единствено реномирани сайтове.

Някои хора заемат от приятели или семейство. Това, обаче, често води до проблеми. Изгответе всичко в писмена форма, така че всичко да е ясно – заемна сума, дата на връщане. Парите могат да разрушат отношенията, дори ако сумите са малки.

Избягвайте да взимате кредити от лихвари или кредитни фирми със съмнителна репутация. Примамливо е да вземете всичко, което можете да получите, когато сте били отхвърлени многократно и не знаете как по друг начин да вземете заем. Въпреки това, не си струва. Те ще ви заемат пари, но ще се окажете в дупка, от която е трудно или невъзможно да се измъкнете. 

Има и други видове бързи кредити, които могат да ви свършат работа без да ви натоварват излишно с лихви и такси. 

Научете каква е кредитната ви история

Обикновено се нуждаете от добра кредитна история, за да получите заем. Води се точна статистика на  вземането и връщането на заеми 5 години назад. Ако редовно сте си плащали предишните кредити, няма основание да ви бъде отказан кредит. Също така ще можете да се възползвате от значително по-ниски лихви заради това, че не сте рисков клиент.

Научете подробностите по заема, за който кандидатствате

Преди да получите заем, разгледайте всичко, свързано с него. Как ще го погасите – с месечни вноски или всичко наведнъж? Какви са лихвите? Трябва ли да погасявате по определен начин. Уверете се, че сте разбрали с какво се захващате и как ще работи всичко, преди да вземете заема.

Добре е да си направите необходимите изчисления, преди да усвоите заем. Това ви позволява да видите колко ще платите за заема и как различна сума на заема (или лихва ) може да ви спести значително количество пари.

Вземете заем, с който наистина можете да се справите - такъв, който можете удобно да изплащате и който няма да ви попречи да правите други важни неща през месеца. Отбележете каква част от доходите ви ще отидат за изплащане на заем - кредиторите наричат това съотношение дълг към доход - и заемете по-малко, ако не харесвате това, което виждате. Кредиторите често искат да видят съотношение под 30% или повече.