2 250 лв. е възнаграждението на председателя на Общинския съвет на Каварна

На провело се редовно заседание на Общинския съвет на Каварна съветниците определиха възнаграждението и работното време на председателя на ОбС инж. Йордан Стоянов.

2 250 лв. е възнаграждението на председателя на Общинския съвет на Каварна

Работната му заплата е 90% от тази на кмета на Общината и възлиза на  2250 лв.  Работното му време се увеличава от 4 часа ненормирано, както беше на предишния, на 8 часа дневно.
 „Хубаво е първо да си дадем сметка каква работа искаме да се свърши, дали искаме работа, основана на положени максимални усилия и съответно компетентни решения, или искаме нещата да се случват по най-бързия начин, т.е. влиза нещо и без да се задълбаваме много в него, минава и идва следващото”, каза инж. Стоянов. Според него по този начин ОбС се обезличава като институция от гледна точка на грижите за нормативната уредба, която е в Общинската администрация и в Общинския съвет. 

„За мен е редно председателят на ОбС да бъде отдаден на своята работа.Има  заложено и конкретно работно време, така че всеки един е добре дошъл да види къде е председателят, стига да не е в командировка или в среща с граждани”, допълни инж. Йордан Стоянов.

Според него формулата Общинският съвет да си върне достойното място е той да бъде достатъчно добър коректив и партньор на Общинската администрация.