Грациела Красимирова: Всеки човек е творец и трябва да повярва в себе си

В уютна атмосфера и аромат на вино добричлии имат възможност да рисуват в приятна компания

Грациела Красимирова: Всеки човек е творец и трябва да повярва в себе си

Рисуване с вино е едно от най-новите събития в града, което малки и големи могат да посетят. Целта е с четка в ръка присъстващите да разнообразят своето ежедневие, да отпочинат и да намерят нови приятели.




Грациела Красимирова е един от организаторите на инициативата в Добрич. Тя е дипломиран инженер в Университета по архитектура, строителство и геодезия, но определя себе си като художник по душа. Освен на платно, Грациела рисува на стена, прави карикатури, шаржове и артистичен грим. В интервю за Добрич Онлайн тя споделя повече за себе си и за събитието рисуване с вино.


Какво е общото между виното и рисуването?

Още от далечни времена рисуването и виното вървят ръка за ръка. Защо да не релаксираме с картина пред нас и чаша вино. Влизаш в платното и за няколко часа забравяш за стреса.

Как протича творческото събитие?

С усмивка и чаша вино творим. Събитието се провежда във Вила ди Полета. Щастливи сме, че Богдан Богдев ни предостави тази възможност. Според нас това беше най-подходящото място. За всеки е осигурен статив, платно, три четки, акрилни бои и чаша вино. Аз стоя пред присъстващите с по-голям статив, за да мога да им показвам. Събитието продължава между два и три часа - в зависимост от сложността на картината.


На първото събитие рисувахме една парижка картина, а на второто - коледна.  Избират се  картини, които по тематика да допадат на присъстващите. Остават за тях, след като ги нарисуват. 

Трябва ли посетителите да умеят да рисуват?

Не е задължително. Всеки човек е творец и трябва да повярва в себе си. Аз показвам и помагам, ако има затруднения. На двете събития имаше хора, които за първи път докосват четка, платно и боя. 

Посещават ли мъже подобни събития?

Няколко човека ни зададоха подобен въпрос. На първото събитие имаше двама мъже, а на второто - само дами.  Събитието не е само за жени. Могат да присъстват мъже, както и деца. 

Ще стане ли традиционна инициативата?

Организирано е и трето такова събитие, за което вече няма свободни места. Надяваме се да организираме още едно преди празниците.  Във фейсбук страницата ни ще обявяваме кога ще се провежда.

Занимаваш се и с рисуване на стени, правиш карикатури и артистичен грим. Разкажи малко повече.

Платната за рисуване започнаха да ми стават много малки. Така реших да започна с рисуването на стени и фасади. Стената е доста голяма площ, която може да бъде съживена. Много родители започнаха да искат стаите на децата им да бъдат нарисувани. Възрастните също предпочитат на стените да бъде вдъхнат живот. Рисувам и картини по поръчка. В последно време хората предпочитат карикатури и шаржове, а клиентите са много изобретателни при избора на идеи. 




Освен това правя артистичен грим, както и нормален такъв. Артистичният е предпочитан за Хелуин. От две години на празника гримирам персонала в софийско заведение, както и клиентите, ако искат. Обичам хората да са щастливи, когато видят сътвореното от мен.


В заключение Грациела споделя,че за нея рисуването е духовно удовлетворение и щастие. Датите за творческите събития с рисуване и вино може да следите (ТУК) .