5 лева от закупена жива елха отиват в помощ на двойки с репродуктивни проблеми

От днес Министерство на земеделието, храните и горите стартира благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов „Посади надежда”.

5 лева от закупена жива елха отиват в помощ на двойки с репродуктивни проблеми

Държавните горски предприятия предоставят 10 000 коледни дръвчета, като пет лева от продажбата на всяка елхичка ще бъдат дарени за каузата.



Тази година кампанията е в партньорство с Фондация „Искам бебе“ и има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми. Продажбата на живи елхички ще продължи до навечерието на Коледните празници – 23 декември 2019 г.

Инициативата за подпомагане на значими каузи на Министерството от предходните кампании през 2015 и 2016 г. - „Купи жива елхичка, помогни на дете“ бе за набиране на средства за работа с деца от фондация „Аутизъм Днес” и за лечение на дете в чужбина.

Във Варна дръвчетата ще се продават в сградата на стопанството на улица „Радко Димитриев“ 10. За Върбица мястото е в центъра срещу общината, а за Търговище е сградата на териториалното поделение на улица „Цар Освободител“ 22. И ДГС-Добрич ще предлага елхички в контейнер на улица „Марин Дринов“ 5, а в Шумен дръвчетата са в сградата на СИДП, на улица „Петра“ 1.