Детска работилничка обособи в част от магазина си майка от Добрич

В работилничка за занимания на деца е превърнала част от магазина си за арт материали Радка Карова – Йорданова, педагог по образование.

Детска работилничка обособи в част от магазина си майка от Добрич

Идеята е възникнала благодарение на децата й, които е взимала на работното си място, поради невъзможността да ги оставя сами у дома. За да не са постоянно на телефона, Радка е предложила заедно да изработват сувенири, показала им е различни техники като изборът  на материали е оставила на тях. 



Приятелите на момичетата също харесали  възможността да се опитат сами да изработят подаръци за своите близки. Така се е родила идеята за детската работилница, където родители могат да оставят при необходимост децата си.

Коледно настроение се усеща в импровизираното ателие през декемврийските дни. Малките посетители развихрят своето въображение. Учат се как се прави декупаж, изработват картички, свещници, рамки за снимки, коледни топки за елха и много други украшения. 



Опитът на Радка Карова – Йорданова с деца показва, че всички те обичат да рисуват и оцветяват, да изрязват и да лепят, да творят с ръцете си, а този вид дейности подобряват фината моторика, развиват уменията и способностите им.

„Харесва ми възможността да създавам от нищо – нещо. И да предавам знанията си, щом имам тази възможност. Обичам да работя с деца. А и работилничката е улеснение за  родителите -  нещо като целогодишна почасова занималня.“, сподели Радка Карова.



Рисуване върху тъкан, стъкло, платно, изработване на капан за сънища, мандала са новите идеи, които посетителите ще имат възможност да усвоят през следващата година.

Работилницата се намира на улица „Александър Стамболийски“ 15, отворена е всеки ден от 10 до 19 часа. През почивните дни е необходимо предварително записване, тъй като пространството е ограничено. Заниманията са подходящи деца над 3-годишна възраст, младежи и възрастни.

Автор: Филка Крумова