Над 2 000 проверки извършиха служители на 18 стопанства в Североизточното държавно предприятие

2 313 проверки са извършили през последните две седмици служители на 18 стопанства в системата на Североизточното държавно предприятие, съобщават от СИДП.

Над 2 000 проверки извършиха служители на 18 стопанства в Североизточното държавно предприятие

Задържани са близо 30 пространствени кубически метра дърва за огрев, които са били незаконно добити, както и 6 каруци и 3 моторни превозни средства. На нарушителите са съставени 42 акта и 11 констативни протокола по Закона за горите. Най-много са проверките при ловците – 1058.


От общия брой проверки, 96 са извършили в ДГС-Генерал Тошево, 270 в ДЛС-Тервел, 39 в ДЛС-Балчик и 202 в ДГС-Добрич. 

113 са инспекциите, които са извършили горските от ДГС-Шумен през периода. За различни нарушения те са съставили три констативни протокола. Две каруци и 1,40 кубика дърва за горене са задържали служители на ДГС-Нови пазар. На незаконните дървосекачи са разписани четири акта. Проверките в стопанството, за периода от 28 октомври до 11 ноември, са 210. Един акт са съставили горските от ДГС-Смядово по време на една от 169 проверки през двете седмици. 158 инспекции отчитат от ДЛС-Паламара, 73 от ДГС-Преслав, 29 от ДГС-Омуртаг и 416 от ДГС-Търговище. Три каруци и 6,50 пространствени кубически метра дърва за огрев за задържани при проведените в ДЛС-Черни Лом 70 проверки. На нарушителите са връчени три акта и два констативни протокола.

Две моторни превозни средства, една каруца и три пространствени кубически метра дърва за огрев са задържани по време на 119 проверки в ДЛС-Шерба. На бракониерите са съставени два акта и пет констативни протокола.

20 акта са написали служители на ДГС-Генерал Тошево по време на 96 проверки на територията на поделението. При седем обхода в ДГС-Варна са задържани пет кубика дърва за огрев, а на бракониерите са съставени десет акта. 150 са инспекциите в ДГС-Цонево, при които са задържани един автомобил и един пространствен кубически метър дърва. Горските са съставили за нарушенията два акта и един констативен протокол. Един акт са направили и служителите на ДЛС-Тервел по време на 270 проверки на територията на стопанството. 39 са проверките в ДЛС-Балчик през периода и 202 в ДГС-Добрич.

Продължават обходите във всички териториално поделения, за да бъдат своевременно открити диви свине с нетипично поведение или трупове на животни, които е възможно да са заразени с АЧС.