Предстои строителството на нови гаражни клетки в Пожарната служба в Генерал Тошево

Средствата за строителните дейности са в размер на 100 000 лева и са осигурени от общинския бюджет, съобщават от Община Генерал Тошево.

Предстои строителството на нови гаражни клетки в Пожарната служба в Генерал Тошево

В най-скоро време ще започне дългоочакваното строителство на нови гаражни клетки за пожарни коли в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в добруджанския град. За целта има проведена процедура по Закона за обществените поръчки от страна на Министерството на вътрешните работи, а в последствие и сключен договор за изпълнение. Паралелно с това между Вътрешното министерство  и Община Генерал Тошево е разписан договор за финансиране чрез дарение на заложените по проект строително-монтажни дейности. Срокът за изпълнение на строителната дейност по гаражните клетки е 90 дни и влиза в сила от датата на откриване на строителната площадка.



Целта на предприетата от Община Генерал Тошево инициатива е както оптимизиране средата за нови пожарни автомобили, така и подобряване условията на работа на огнеборците. От местната администрация припомнят, че с пълно мнозинство е било взетото Решение №2-13 от 9 март 2017 година, с което Общинският съвет в Генерал Тошево е дал съгласие да дари целево 100 000 лева на Вътрешното ведомство.

След изграждане на клетките за пожарни автомобили предстои и енергийно обновяване на съществуващата сграда на Пожарната служба. То ще се реализира по спечелен от Общинската администрация проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в 5 жилищни и 4 административни сгради.