Представят изложба на проектите за нов облик на пазара в центъра на Добрич

Дванадесет от тринадесетте проекта за промяна облика на пазара, отпечатани на големи табла са разположени на площад „Свобода”, където могат да бъдат разгледани от гражданите на Добрич.

Представят изложба на проектите за нов облик на пазара в центъра на Добрич

2 милиона лева предвиждат за промяна на облика на пазара в Добрич



Припомняме, че Общината, в сътрудничество с Камарата на архитектите в България – колегия Добрич, организира открит архитектурен конкурс „Изработване на проект „Нов облик на Централен пазар град Добрич и прилежащата му територия”. 


В експозицията, в центъра на Добрич са показани 12 проекта. По думите на зам.-кметът по „Устройство на територията” арх. Боян Коларов тринадесетият няма да бъде експониран, защото не подлежи на оценка, тъй като  членовете на журито в конкурса са намерили в него параметри, които са недопустими. 


Таблата с отпечатаните на тях проекти са подредени в ред, който не следва оценките на журито, така че всички зрители да могат да ги оценят непреднамерено и всеки сам за себе си да прецени дали има нещо, което му допада и може да бъде пренесено от един проект в друг. 

„Всичко е възможно, тъй като това са идейни проекти, екипът, на когото ще възложим проекта трябва да се съобрази с новите изисквания, описани в новото задание за работния проект”, сподели арх. Коларов.  „Изложбата е за информация, процедурата по журирането отдавна приключи. Конкурсът си има  процедура, според която работният проект ще бъде възложен на екипа, който е на първо място, всичко останало е като илюстрация на работата между Администрацията и гражданите”,  допълни той.

Ясно е как ще изглежда новият облик на пазара в Добрич

Зам.-кметът арх. Боян Коларов коментира, че е възможно до 2020 година да стартират ремонтните дейности на един от изложените проекти и за година, година и половина той да стане реалност.  „Зависи от това, до колко Общината ще бъде подготвена да извърши всичко в много стегнат порядък, но това все пак е нещо в бъдещето и не е редно да прогнозираме с точност”, каза в заключение той. 


Изложбата на проектите за нов облика на пазара в Добрич ще остане в центъра на града до края на работната седмица.