Зам.-министърът на труда и социалната политика посети “Чудната градина”

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова днес посети социалното предприятие „Чудната градина” на фондация „Николай Чудотворец“ в Добрич.

Зам.-министърът на труда и социалната политика посети “Чудната градина”



Д-р Петрова сподели, че е възхитена от “Чудната градина” и заяви, че социалните предприятия трябва да бъдат приоритет в следващия програмен период. По думите й важната връзката между София и провинцията през годините е прекъсната. “Тази връзка ни кара да изпълняваме общите политики. Ако не работим заедно, няма как да имаме добър резултат”, каза още зам.-министърът. 

Д-р Султанка Петрова сподели, че с екипа си обикаля България, за да бъдат по-близо до хората и връзката да бъде заздравена. Според нея проблемът се състои в това, че много от хората са обезверени. “Ние трябва да станем по-позитивни, да вярваме в себе си, да търсим подкрепа и най-важното - да се обединяваме, да бъдем заедно и да гледаме в една посока. Когато сме в различни посоки, няма как да ни се случат нещата”, заяви тя. 


Йордан Йорданов сподели за социалната отговорност на дъщерната фирма на американската компания „doTerra“ „Есетере България”, чиято основна дейност е преработка на етерични масла в Добрич. Фирмата е известна със своите дарения не само за “Чудната градина”, но и за Центровете за настаняване от семеен тип. 

Мария Методиева и Хасан Ефраимов са главните двигатели на социалното предприятие, които работят напълно доброволно там. Мария сподели, че за нея на първо място “Чудната градина” са младежите, които полагат труд. 



Посещението на заместник-министъра на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова в “Чудната градина” е част от Националния форум „Социални услуги, социално предприемачество и заетост“, организиран от Министерството на труда и социалната политика, Агенция „Социално подпомагане“, Националния алианс за социална отговорност и Община Добрич. Форумът беше открит вчера в Кранево, като ще продължaва и днес. В него участват представители, ангажирани със социални дейности и услуги, които днес също посетиха социалното предприятие в Добрич.