При голям интерес премина представянето на книгата „100 години футбол в Добрич“

Присъстващите проследиха филм със спомени на бивши състезатели и треньори на ФК „Добруджа 1919“

При голям интерес премина представянето на книгата „100 години футбол в Добрич“

При изключително голям интерес премина представянето на книгата „100 години футбол в Добрич“, проследяваща историята на популярната игра в града. Над стотина присъстващи – бивши и настоящи футболисти, треньори, деятели и общественици заеха днес места в огледална зала „Нели Божкова“, за да станат част от празника по повод вековният юбилей на организираното футболно движение в Добрич.


Автори на енциклопедичното издание, съдържащо в себе си интервюта, спомени, статистики, любопитни данни и богат снимков материал са Илия Кишишев и Петър Петров. Представянето на книгата направи Невяна Христова – директор на Регионална библиотека „Дора Габе“. Тя направи бърза ретроспекция в хронологичен ред на съдържанието на изданието, включващо в себе си над 200 страници.

Приветствие към гостите отправиха двамата съавтори - краеведът, журналист, публицист и спортен деятел Илия Кишишев, както и Петър Петров – главен редактор на Медийна група „Добруджа”. Презентацията завърши с филм с интервюта и спомени на бивши футболисти и треньори, които са били сред действащите лица в едни от най-паметните моменти и периоди в историята на ФК „Добруджа 1919“.

Кулминацията в празничната програма е насрочена за 17,00 часа на стадион „Дружба“. Първо ще се проведе церемония по награждаване на заслужили ръководители, треньори, футболисти и деятели. Отличени от клуба и Общината за приноса им за развитието на популярния спорт в града ще са 80 човека. А състезателите, излезли от детско-юношеската школа и достигнали до мъжкия национален отбор на България, ще получат златната значка на БФС. Непосредствено след това ще бъде даден началния съдийски сигнал на демонстративен мач между легендите на ФК „Добруджа“ и България. На терена за домакините ще се появят Диян Божилов, Румен Стоянов, Румен Славов и много други любимци на добричките фенове. За звездния отбор на България ще се изявяват бивши национали, достигнали до бронзовите медали на Световното първенство в САЩ `1994 в лицето на Даниел Боримиров, Златко Янков и Бончо Генчев.

Входът за зрители е свободен.