Представят най-новата пиеса на Стефан Цанев – театралната поема „Цигуларката на Бога“ в Каварна

Каварненци ще имат възможността да се насладят на най-новата пиеса на Стефан Цанев – театралната поема „Цигуларката на Бога“, под режисурата на Мартин Киселов.

Представят най-новата пиеса на Стефан Цанев – театралната поема „Цигуларката на Бога“ в Каварна

Текстът е написан специално за актрисата Доротея Тончева, която изпълнява ролята на световноизвестна цигуларка, в партньорство на сцената с младия актьор Петър Петров.
„Текстът има „зверски“ заряд за всеки човек, на когото изкуството му е присърце. В спектакъла една цигуларка през цялата вечер говори на един художник, който ѝ рисува портрет. Но това, за което говори, са реално, според мен, впечатленията, мислите, заключенията, цял един творчески живот на Стефан Цанев – един вид поглед назад, обединяване на нещата, които са го развълнували, а със сигурност които вълнуват и Доротея“, казва Мартин Киселов.

„Темата в спектакъла е за хората на изкуството, които са осенени по някакъв начин свише за това трудно нещо, наречено изкуство, което изисква много саможертва, изисква отдаване, труд, труд, труд, много труд. И чрез тази пиеса ние правим своя реверанс към хората на изкуството и изказваме нещата, до които сме се докоснали – къде положителни, къде негативни... В този спектакъл са събирателните образи на много хора, които са минали през живота ни и са оставили някаква следа, диря в душата ни, като големи личности“, споделя актрисата Доротея Тончева.

Спектакълът ще бъде представен на 26 септември /четвъртък/,  от 18 часа в салона на НЧ "Съгласие-1890".