Светослав Петров: Излизаме без притеснения срещу „Локо“ /Сф/

Селекционерът ще разчита на оптимален състав в мача за Купата на България срещу „железничарите“

Светослав Петров: Излизаме без притеснения срещу „Локо“ /Сф/

Нямам притеснения, защото върху нас не тежат прекалено големи очаквания в предстоящия домакински мач от предварителния кръг на турнира за Купата на България срещу „Локомотив“ /София/, поради няколко причини. Основната е, че те са тим, стоящ по-високо във футболната йерархия у нас, а също и в организационно естество са по-напред. Пред нашите млади състезатели се предоставя възможност да сверят часовниците си, а и като цяло да видим до къде сме стигнали в развитието си като отбор, обяви преди срещата със столичните „железничари“ главният мединиджър и старши треньор във ФК „Добруджа“ Светослав Петров.




Началният съдийски сигнал на двубоя от първи кръг на надпреварата ще бъде даден на стадион „Дружба“ в четвъртък /5 септември/ от 16,00 часа. По-ранното започване на мача е свързано с регламента, според който, при равенство в редовното време се играят продължения, а при ново такова се изпълняват дузпи за излъчване на победител.

Водачът на „жълто-зелените“ допълни, че в протичащата нормално до момента подготовка, не се тренира усилено изпълнение на 11-метрови наказателни удари. Не сме наблягали на дузпите, защото там всичко опира по-скоро до психологическа нагласа, а не толкова до майсторство. Считам, че все пак, ако добутаме срещата до дузпи, ще успеем да спечелим. За това разчитаме на подкрепата на верните ни привърженици. Тук е мястото да отбележа, че входът за зрители е свободен. Той е такъв още от началото на сезона в Трета лига, което е един вид извинение към феновете ни за отпадането от „Б“ група. Хубавото е, че нямаме кадрови проблеми, свързани с контузени или болни играчи, и ще разчитам на оптимален състав. В тази връзка бих казал, че не подценяваме участието в турнира, нито мача. Надявам се футболистите преодолеят предстартовата треска и напрежението още в началните минути на двубоя, за да се представят успешно, изрази оптимизъм Светослав Петров.

Той даде добра оценка за спортната форма на състезателите от началото на сезона в Североизточна трета лига, като изрази надежда, че изявите ще продължат във възходяща линия. Изиграхме три мача срещу доста мотивирани съперници, които се стремяха да противодействат в максимална степен. Нивото в Североизточна трета лига е такова, каквото го очаквах, като някои тимове изненадват приятно. Сред тях е състава на „Устрем“ /Дончево/, който се справя добре до момента и го поздравявам за постигнатите резултати. Ние сме с максимален брой точки, като се радвам, че достигнахме до успех в изиграните двубои, заключи наставникът.