Официално откриха учебната година в училището за шампиони в Добрич

По традиция в първия работен ден от месец септември започната новата учебна година в Спортно училище „Георги Стойков Раковски” в Добрич.

Официално откриха учебната година в училището за шампиони в Добрич



170 ученици в 11-те спорта днес прекрачиха прага на училището за шампиони в града, 10 от тях - за първи път.


Сред официалните гости на първия учебен ден бяха кметът на Добрич Йордан Йорданов и областния координатор към Министерството на физическото възпитание и спорта за областите Добрич, Варна и Шумен Анелия Синапова.


„Неслучайно спортното училище в град Добрич открива учебната си година първо и вие трябва да бъдете първи във вашите дисциплини, защото всички ние имаме нужда от вашите успехи”, с тези думи кметът на Добрич Йордан Йорданов се обърна към учениците. Той  им пожела през новата учебна година да издигнат града на едно по-високо спортно ниво и постиженията им да бъдат пример за следващите поколения. 


„Вече над 35 години нашето училище неуморно работи за спортната слава на град Добрич и на нашата страна.  Предстои ни още една поредна година на много труд, чрез който да реализираме напълно потенциала си и да се докажем като много добри спортисти и личности”, каза в тържественото си слово директорът на СУ „Г. Ст. Раковски” Николай Дяков. „Искам да уверя всички новопостъпили ученици в нещо много важно - ако сте се записали при нас, за да гоните високо спортно майсторство и заедно с това да  завършите успешно средното си образование,  значи сте попаднали на най-подходящото място”, допълни той. 

Николай Дяков сподели, че в най-скоро време спортните училища ще си партнират със силите на сигурността. „Всички които искат да станат пожарникари и полицаи ще бъдат най-добре подготвени именно тук”, каза  в заключение той. 


Тази година честта да издигне знамето на България в първия учебен ден се падна на борецът Александър Александров.


В годините той е доказал с многобройните си постижения на републикански и европейски състезания, че е един от най-добрите спортисти на випуска и отличен ученик.