Четири номинации за почетен гражданин на Добрич до момента

Четири номинации за почетен гражданин на Добрич до момента
Четири са номинациите за Почетен гражданин на Добрич до момента, срокът за внасяне на предложения изтича на 2 септември.


Първото постъпило предложение в местната администрация е за председателя на ХобиСклуб в Добрич Иван Тодоров. С второто внесено предложение е номиниран поетът Драгни Драгнев, последван от главния художествен ръководител на Професионалния фолклорен ансамбъл „Добруджа“ Стоян Господинов. Четвъртата номинация е направена за писателя Рада Въртунинска. 


Обявеният срок за подаване на номинации в местната администрация е до 31 август, но предложения могат да се внасят до 2 септември, тъй като събота не е работен ден. В понеделник Комисията за удостояване с почетни отличия на Община град Добрич ще проведе заседание, за да разгледа предложенията. 


По традиция званието се връчва на тържествената сесия на местния парламент в Деня на Добрич – 25 септември. С Почетен гражданин се удостояват личности, чиято съзнателна дейност представлява изключителен и траен принос в обществено-политическия, стопанския, социалния и културния живот на града. Удостоените се вписват в Почетната книга на Добрич.


Припомняме, че през 2018-а година Добрич нямаше почетен гражданин. Единственото предложение тогава беше за писателя Георги Казанджиев, което Комисията за удостояване с почетни отличия не одобри. Комисията не излъчи предложение за Почетен гражданин и през 2017-а година. Последният, получил отличието беше художественият ръководител на Фолклорния танцов ансамбъл „Добротица“ Александър Александров през 2016-а, когато той отбеляза своята 70-годишнина. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+