Изпълнители от Студио „Сарандев“ се завърнаха с куп отличия от международен конкурс

Престижни отличия са спечелили изпълнителите Димитрина Германова, Александър Петров и Росен Петров от Студио „Сарандев“, с вокален педагог Елена Карабельова, на Международен конкурс „Речни ноти“ в Тутракан, съобщиха от вокалната формация.

Изпълнители от Студио „Сарандев“ се завърнаха с куп отличия от международен конкурс

Дуетът на Димитрина Германова и Росен Петров е спечелил две първи места в категориите „Вокални формации“ и „Песни от мюзикъли и филми“. На Гала концерт те са се състезавали с другите носители на първи места в надпреварата „Войната на гласовете“, когато журито е избирало на кого да връчи двете най-престижни награди на конкурса. Добричкият дует е спечелил „Наградата на кмета“, а Гран При - участник от Казахстан.


В четвърта възрастова група на категория „Индивидуални изпълнители“ Димитрина е спечелила второ място, а Александър се е класирал на трето. Битката е била оспорвана, защото тримата победители в тази група печелят едногодишни стипендии от Министерството на образованието и науката. Две от тях са отишли при талантливите младежи от Добрич.

Тримата изпълнители от Студио „Сарандев“също така са получили и покани за участие в Международен конкурс „Орфей в Италия“.

Интересна особеност на конкурса „Речни ноти“ е била, че при индивидуалните изпълнители от четвърта възрастова група първият етап се е наричал „Изпълнение зад завеса“, където журито само чува изпълнението, без да вижда участника.

Журито е било представлявано от композитора Хайгашод Агасян с членове - Турсънай Кудерина, вокален педагог от Казахстан, Николай Текелиев,журналист, Димчо Рубчев, диригент, Йордан Марков, певец и продуцент, Иван Гайдаров – певец.

Престижният международен конкурс „Речни ноти“ е с дългогодишни традиции. Това е 18-ото му издание. Организатори са МОН, Община Тутракан и Общинския център за извънучилищни дейности - Тутракан.