Медът влияе добре и на зрението

Днес, когато мнозина работят продължително време на компютър, в края на работния ден в резултат на силната умора очите се покриват с мрежа от видими кръвоносни съдове, а погледът става замъглен.

Медът влияе добре и на зрението

За да подобрите своето зрение и да се предпазите от вредните въздействия трябва редовно да употребявате мед, твърдят френски диетолози: “Медът е натурален продукт, който е незаменим източник на вещества, необходими за нормалната работа на ретината”.

Най-добър за зрението е липовият мед. Той трябва да се приема сутрин на гладно. Много важно е в устата да има естествена микрофлора, която да способства за усвояването на полезните вещества. Затова 10-15 минути след събуждане (преди да си измете зъбите) бавно смучете 1 с. л. мед. Това може да се повтаря и преди сън, съветват учените, цитирани от Би Би Си.

При катаракта, болки в очите и възпалителни процеси помагат капките с мед. 

Той образува тънка защитна лента, която премахва възпалението, отпуска очните мускули и защитава очите от вредните въздействия на околната среда.

Тези капки можете да приготвите и сами, като смесите 1 капка мед с 10 капки дестилирана или чиста изворна вода. Това количество е достатъчно за 2-3 дни.

 

Капките трябва да се поставят в очите всяка сутрин в продължение на 2 седмици, след което да се направи пауза от 10-12 дни.

Все пак нашият съвет е при първите признаци на проблеми със зрението да се обърнете към специалист - офталмолог.