Изложба на Пиерина Монтиглио е подредена в Двореца в Балчик

Изложба “Пътешествие към душата” на Пиерина Монтиглио е подредена в галерия “Тихото гнездо” на ДКИ КЦ “Двореца” в Балчик.

Изложба на Пиерина Монтиглио е подредена в Двореца в Балчик

Официалното откриване на експозицията ще бъде на 9 август от 19 часа. Входът е свободен.
От пресцентъра на Двореца посочват, че чилийската художничка винаги е пазела в себе си желанието да изразява чувствата си чрез начин, по който наблюдателят да има усещането, че е част от произведенията й. 

Интересът на Пиерина Монтиглио не се съсредоточава единствено върху живописта или дизайна, а и към скулптурата, златарството, занаятчийството, тъй като е отворена към нови техники и стилове, които й помагат да разгърне таланта си.

“Тази изложба е плод на необходимостта ми за изразяване и желанието ми да разсъждавам. Да можеш да се припознаеш в произведението, да се преоткриеш в чувството, което е било част от живота ти.

Идеята ми е докато зрителят се наслаждава на картините, да се свържа с чувствата, да съживи моментите и да използва това като възможност да се развива.

За да започне човек това пътешествие, трябва да има кураж, да забрави за егото и страховете си.

Аз предприех моето пътуване към душевността без да се връщам назад, всичко за мен започна, когато открих отговори на моите вътрешни търсения, които ми пречеха да бъда щастлива, да имам балансиран живот и да достигна щастието”

Пиерина Монтиглио