Баща и син от Добрич, разследвани за държане на наркотици с цел разпространение, остават в ареста

Окръжният съд е наложил мерки за неотклонение „задържане под стража“ на двама мъже от Добрич – на 21 и 47 години, разследвани за държане на наркотици с цел разпространение.

Баща и син от Добрич, разследвани за държане на наркотици с цел разпространение, остават в ареста

Спрямо 21-годишния е повдигнато обвинение за това, че на 3 август т.г., като извършител, без надлежно разрешително, е придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - кокаин, метамфетамин, амфетамин и марихуана, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в Добрич.Според обвинението 47-годишният му баща е участвал в извършване на престъплението като помагач.

Окръжният съд, след като се e запознал с данните по делото и след преценка на доводите на страните, е счел, че към момента е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемите към разследваното престъпление, а също, че при по-лека мярка за неотклонение съществува реална опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.

Съдът е мотивирал определението си и с високата степен на обществена опасност на разследваното престъпление, с лошите характеристични данни, представени за двамата, а също с данните, че 47-годишният обвиняем вече е осъждан 3 пъти.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна в тридневен срок.