Димитрина Германова: Всеки от нас има своята скрита сила

Преди седмица излезе първата авторска песен “Скрита сила” на талантливата Димитрина Германова от град Добрич.

Димитрина Германова: Всеки от нас има своята скрита сила

Автор на текста и музиката е композиторът от Добрич Радостина Колева. Аранжиментът е дело на Алекс Нушев, а песента е записана в неговото студио. Предстои заснемане на клип, за да бъде крайният резултат един изцяло завършен продукт. Песента е записана през февруари месец. Димитрина посочи, че са чакали удобен момент, в който да я представят на аудиторията.  



Песента може да чуете (ТУК)

Преди дни излезе първата ти авторска песен, какво е чувството? 

Чувството е различно. Това е песен, написана специално за мен, съобразена изцяло с мен, с моята възраст, възможности и усещане за живота и си е моя! Нечувана досега… Няма с кого да ме сравняват, тъй като оригиналният изпълнител съм аз.


Как реши да предприемеш тази крачка? 

В един момент осъзнах, че е време да се представя пред публиката с нещо мое, с нещо нечувано досега. Свързахме се с Радостина Колева, тъй като преди това бях запленена от друга нейна песен “Дошъл назаем”. Изпълнявала съм я на почти всеки конкурс миналата година. Песента ми допадна като темперамент, много е въздействаща и те пренася в друг свят. Вълшебна е! След това разбрах, че Радостина е от Добрич. Казах си, че това може би е знак. Така осъществих връзка и година по-късно песента вече е факт.

Какво чувство искаш да предадеш на слушателите чрез песента?

Оказа се, че всеки от слушателите намира нещо различно в нея. Някои виждат новите хоризонти и отворените врати, а други усещат чувството на първата любов. Това е най-хубавото, защото всеки открива себе си в нея и я усеща по собствен начин. Музиката се преживява. Когато е близка до теб, това се случва много по-лесно. Тематиката на песента е съвсем актуална за мен и връстниците ми. В тази възраст ние сме най-любопитни, търсим индивидуалното в себе си и разбираме кои сме. Понякога сме неуверени, но когато открием нашата "скрита сила", светът е наш…

А каква е твоята скрита сила? 

Всеки от нас има своята скрита сила. Тя чака да дойде нейният момент и да бъде осъзната. Това е приятелството, това е любовта, това е добротата....Това е музиката!

Димитрина Германова спечели 3 медала в Световния шампионат на сценичните изкуства в Холивуд

Разкажи за преживяването ти на Световния шампионат на сценичните изкуства в Холивуд.

Беше страхотно! Стъпих на сцената на Лос Анджелис, запознах се с много нови хора, създадох контакти с изключителни професионалисти от бранша, събрах опит и си направих една незабравима екскурзия. Посетих едни от най-впечатляващите места - най-старата къща в района, първата пожарна, Алеята на славата, знака "Холивуд" и обсерваторията Грифит. Минахме покрай единствения стадион, на който са се провеждали два пъти Олимпийските игри, през концертната зала на Уолт Дисни, през квартала на богатите - Бевърли хилс, улицата "Родео драйв", на която има магазини на световни марки. 


След това се отбихме и до плажа на Санта Моника и се разхождахме по прекрасната плажна ивица. Посетихме и един магичен аквариум, където видяхме различни видове водни обитатели. Не пропуснахме да се разходим и по магазините, ха-ха. Оставихме си и няколко места за следващия път.


Какво е чувството да представиш България в Холивуд? 

Чувството е невероятно. С кака бяхме единствените представители от България. Световният шампионат по сценични изкуства е форум, несравним по мащаби, брой и колорит на участниците и съпътстващи мероприятия, с другите музикални събития, на които съм присъствала. По данни на организаторите на това издание се явиха няколко хиляди участници от над 60 страни, които се състезаваха във всички жанрове на сценичното изкуство. Само в моята подгрупа, 13-15 години, имаше над 200 участници. Шампионатът се провежда в района на Холивуд, Лонг Бийч, Калифорния, сърцето на световния шоубизнес. Жури, съдии и много от присъстващите са водещи имена в шоу-бизнеса. 

Едно от най-важните събития, които могат да се случат, е да бъдеш поканен на индивидуална среща с член на журито. Аз съм изключително щастлива, че се срещнах с Емануел Михарес, американски продуцент, мениджър и президент на компанията "Upscale records". Срещата беше много вълнуваща. Той каза, че е бил впечатлен от моето представяне, поиска да му пусна записи от други мои изпълнения, които също му харесаха. Дори спомена, че ако продължи да слуша, ще се разплаче. Разменихме контакти и се надявам скоро от неговият екип да се свържат с мен, условията, които поставят да са приемливи и да работим заедно. 

Използвам възможността още веднъж да благодаря на всички, с които работих по подготовката и реализирането на това участие. Сърдечни благодарности за Магдалена Петрова и фирма „Българска шевица“. Те изработиха за мен прекрасната северняшка носия, с която представих България на парада на нациите и развях българския флаг. Чувството е неописуемо и незабравимо. Беше много въздействащо и отговорно да представя малък Добрич в космополитния Лос Анджелис. От сърце благодаря на моите приятели и всички граждани на Добрич за безрезервната подкрепа и положителна енергия, с която ме зареждаха по време на шампионата.


Много добре се почувствах, когато една дама от Австралия сподели колко е впечатлена от страната ни, хората, които е срещнала, когато е била в България. Освен това сподели, че срещата с нас я подтиква отново да си организира екскурзия до най-красивите ни градове. Хора от Мексико си спомниха отново за Стоичков, а един участник от Китай изпита затруднение да си спомни урока по география за източна Европа и къде е България. Но повечето хора бяха чували за българите и знаеха каква огромна конкуренция сме! 


В заключение Димитрина Германова сподели, че й предстоят участия в различни елитни конкурси в страната ни, на които се надява да представи себе си и Добрич достойно.