Десет добрички атлети излизат на старт в столицата

Избраниците на Галин Костадинов се целят в медалите в хвърлянията

Десет добрички атлети излизат на старт в столицата

Общо десет представители ще има СКЛА „Добрич“ в започващия днес национален шампионат за мъже и жени в София. Първенството ще премине в рамките на два дни, като освен на стадион „Васил Левски“ част от дисциплините от състезателната програма ще се състоят на базата на НСА. Добричлии, които са водени от президента и старши тренор в клуба Галин Костадинов, ще се изявяват предимно в хвърлянията.


Най-солидна е групата на мъжете в тласкането на гюле. Фаворит за титлата там е Георги Иванов, като умения в сектора ще демонстрират още съотборниците му Христо Банков, Христо Георгиев и Галин Костадинов. Трима са атлетите от СКЛА „Добрич“, които ще атакуват призови места в хвърлянето на чук – Никола Михов, Даниел Джахани и Никола Колев. Чукът ще мятат също две дами в лицето на Гергана Иванова и Деница Джахани. Третата добричка представителка при жените е Милена Хускова, която ще се състезава в хвърлянето на копие.

Амбицията на добруджанци е да се преборят поне за 3-4 медала, сред които се очаква да има и златни. Достигналите до титлите в столицата имат шанс да попаднат в националния тим за участие в Европейския отборен шампионат – II лига. Той ще се проведе на 10-11 август във Вараждин /Хърватия/.