Представят комедията „Наследството” по Пиер Шено в Каварна

Постановката на Театър "Искри и сезони" -"Наследството“, е написана през 1973 г. Поставена е през 1976 г. и се играе с огромен успех на сцената на “Комеди де Шан-з-Елизе” с Бернар Блие в главната роля.

Представят комедията „Наследството” по Пиер Шено в Каварна

 Този пръв успех на автора му донася огромна популярност във Франция и Европа. Пиесата е преведена на около двадесет езика и отваря пътя за шеметна международна кариера на“ Наследството“ и другите пиеси на Пиер Шено. През 1986 г. Софийската Опера създава оперен спектакъл по пиесата на Шено и по музика на българския композитор Красимир Кюркчийски. Прекрасен диалог, невероятни комични ситуации, блестящ хумор, роли, за които всеки артист мечтае- това са част от достойнствата на пиесата, които са й донесли награда за драматургия във Франция.Автор на пиесата е Пиер Шено, сценографията е дело на Петър Начев, а режисьор е Иван Танев. Участват Веселин Ранков, Искра Радева, Антон Радичев, Деси Бакърджиева, Милена Атанасова, Стефан Стефанов.

Жителите и гостите на Каварна ще имат възможността да се насладят на преставлението на Театър "Искри и сезони" на 29 юли, от 19:00 часа в салона на НЧ „Съгласие-1890“.