Зам.-министърът на труда и социалната политика ще посети „Чудната градина” в Добрич

Зам.-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова ще бъде на посещение в Добрич на 15 и 16 юли по покана на Търговско-промишлената палата в града.

Зам.-министърът на труда и социалната политика ще посети „Чудната градина” в Добрич

Тя ще вземе участие в семинар, във връзка с Националната стратегия за корпоративна социална отговорност 2019- 2023 година, иницииран от Търговско-промишлената палата в Добрич и Министерството на труда и социалната политика. Той ще се проведе на 16 юли, от 10 часа в зала „Европа” на Областна администрация. 




В програмата на зам.-министъра е предвидено и посещение на социално предприятие в града. Ден по-рано, на 15 юли, Султанка Петрова ще се срещне с младежите с интелектуални затруднения, които неуморно и с огромно желание се трудят в „Чудната градина”. 

Поводът за това посещение е, че в новата стратегия и правилник става въпрос именно за социалните предприемачи и как те да се регистрират. Това съобщи за Добрич Онлайн председателят на фондация „Свети Николай Чудотворец“ Мария Методиева. „Посещението на зам.-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова ще започне с разговор с мен и д-р Ефраимов, след което, ще я посрещнем в градината, за да й покажем как на практика хора с увреждания работят, неподкрепено от държавата”, сподели тя.