Светослав Петров: Стадион „Пионер“ и подобряването на базата стават основни приоритети

Отборът до 15 години ще продължи да се състезава в Елитната група, ако има промени в ДЮШ те ще бъдат своевременно обявени

Светослав Петров: Стадион „Пионер“ и подобряването на базата стават основни приоритети

Главният мениджър и ст. треньор на мъжкия отбор във ФК „Добруджа“ Светослав Петров разкри част от визията и основните задачи, които ще се преследват на клубно ниво в близките месеци. Основен приоритет в краткосрочен план, който обявих по време на първото заседание пред членовете на новия УС, за мен остава подобряването на базата и ремонта на стадион „Пионер“. Това е фундамента, върху трябва да стъпим, а паралелно да подобрим нещата в Детско-юношеската школа. След като това стане факт ще имаме възможността да налагаме повече наши млади момчета в мъжкия футбол. Не си спомням след Ивайло Лазаров и Дони Дончев други добрички юноши да се утвърдили в „А“ и „Б“ група. На всички е ясно, че ако в школата не се работи по съвременен начин и не се спазват определени принципи, нещата в цялостен вид трудно ще се случват. Надявам се на положителна промяна с капацитета, с който разполагаме, силите и възможностите на всеки един от нас. Ако има рокади в ДЮШ, както и по какъв начин ще стане преструктурирането там, те ще бъдат своевременно представени пред привържениците на отбора и гражданите на Добрич, заяви Св. Петров.



Той изрази съжаление, че парите които са били подсигурени за стадион „Пионер“ от правителството, не са оползотворени по най-добрия начин. Вярвам, че може да се намери решение и съвместно с Община Добрич да направим желания ремонт. Вариантът е спортния обект да се отдаде под наем на ФК „Добруджа“ и ако основният терен не получи лиценз за провеждане на официални мачове, то поне да предоставя нормални условия за тренировъчна дейност. Искам да се разбере и желая да направим нещо добро за децата на Добрич, както да приложа видяното в други клубове по време на състезателната си кариера.

Препотвърждавам, че тимът до 15 години ще продължи да играе в Елитната група на България, колкото и скъпо удоволствие да е това. Тук е мястото да благодаря на хората от УС, към които не трябва да има и капка негативизъм, защото благодарение на тях е подсигурен бюджета до края на календарната 2019 г. Разочарован съм от някои бивши футболисти на клуба, които поставиха неизпълними условия, за да да облекат жълто-зелената фланелка. Не така стоят нещата с младите момчета от Варна и София, които ангажирахме. След разговор с родителите им стигнахме до извода, че те искат да играят мъжки футбол и да се развиват. Потенциал определено не им липсва, но всичко зависи от тях. Конкурентите в Североизточна трета лига не ме интересуват толкова много, като по-важното е състоянието на нашият отбор. Шампионска титла или промоция се печели с постоянство и най-вече с успешно представяне на терена срещу съставите с по-малки възможности. Обещавам на привържениците ни, че всеки мач ще играем за победа, за да се завърнем отново в „Б“ група, заключи Св. Петров.