Теодосий Спасов и неговите музиканти представят уникална смесица от джаз, фолк и етно музика в "Двореца" в Балчик

На 6 юни в Каменна зала ще звучи уникална смесица от джаз, фолк, етно в изпълнение на най-българския и обичан Теодосий Спасов и неговите музиканти.

Теодосий Спасов и неговите музиканти представят уникална смесица от джаз, фолк и етно музика в "Двореца" в Балчик

Те ще изпълнят най-доброто от репертоара си, включително народни песни, претворени в стилистиката на джаза, до който звездата често прибягва по време на сценичните си изяви. Ще прозвучат предимно хумористични композиции, което се подразбира от самото име на квинтета, представляващо сполучлив каламбур между прилагателното „омайно” и израза „майно, майна”, употребяван масово от жителите на Пловдив. Това е и своеобразна носталгична препратка към студентското минало на Спасов, завършил тамошната Академия за музикално и танцово изкуство. „Кавалджията на света” и неговият Фолк проджект бенд са в състояние да изправят на крака интернационална публика. Техните завладяващи изпълнения, наситени с богатата чувственост на традиционните български музикални инструменти, докосват и най-съкровения вътрешен мир на слушателите. Музикантите умело ще ви поведат през всички емоционални състояния, за да ви екзалтират с магията от звуци, която създават.


На 6 юни Каменна зала Ви очаква, за да се насладите на виртуозните изпълнения на Теодосий Спасов [кавал], Пейо Пеев [гъдулка], Иван Георгиев [гайда], Генадий Рашков [тъпан], Християн Цвятков [китара].

Началото на концерта е в 19 ч.

Входът е свободен!