Над 40 деца се включиха в урок по Горска педагогика в градския парк в Добрич

В урока по Горска педагогика са участвали петокласници от СУ „Любен Каравелов“

Над 40 деца се включиха в урок по Горска педагогика в градския парк в Добрич

Над 40 ученици са потърсили отговор на въпросите - какво трябва да направят, за да поддържат равновесие в природата, защо всички растения и животни са важни и как да опазят разнообразието в българските гори.



Урокът се е провел на открито в градския парк в Добрич „Свети Георги“ с  педагога Йорданка Славова от Държавното горско стопанство в Добрич. Тя е организирала заниманията по молба на Павлина Колева, преподавател в СУ „Любен Каравелов“.


От ДГС – Добрич съобщават, че уроците ще продължат и след ваканцията, защото и децата, и учителите дават отлична оценка за този начин на преподаване, а знанията, усвоени чрез игри често се оказват много по-трайни не само при малките, но и при по-големите ученици.

Преподавателите, които организират летни занимания с деца, могат да включат в програмата си и часове по Горска педагогика. Предварителни заявки могат да се правят всеки делничен ден, в сградата на ДГС-Добрич на улица „Марин Дринов“ 5. Горският педагог на стопанството Йорданка Славова е подготвила невероятни игри и много занимания, чрез които децата ще опознаят гората и нейните обитатели.