Разследван за притежание на наркотици от Добрич остава в ареста

Окръжният съд остави без уважение молбата на мъж от Добрич за изменение на наложената му от Районния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека.

Разследван за притежание на наркотици от Добрич остава в ареста

31-годишният Н.Ж. е привлечен като обвиняем за това, че е придобил и държал без разрешение високорискови наркотични вещества. При претърсване на избено помещение към дома на задържания били открити 0.51 грама метамфетамин, 4.41 грама канабис и 1.2 грама амфетамин.



Окръжният съд, след като се запозна с материалите по досъдебно производство и след преценка на доводите на страните, счете, че към момента не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат промяна на вече взетата спрямо обвиняемия мярка за неотклонение. Все още е налице обосновано предположение за съпричастност на мъжа към разследваното деяние. Реална остава и опасността при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление.

От приложените по делото справки става ясно, че мъжът е осъждан два пъти. Деянието, за което е обвинен сега, е извършено в изпитателния срок на предходното му условно осъждане за шофиране след употреба на наркотични вещества. Само това е достатъчно основание за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, посочва в мотивите си съдебният състав.

Съдът взе предвид и представената характеристична справка за обвиняемия, в която е посочено, че той е забелязан да се движи в среда с криминално проявени лица, да злоупотребява с алкохол и наркотични вещества.

Определението на Окръжен съд - Добрич е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.