Деца от Добрич направиха здравословни дюнер и пица на Фермерския пазар

Инициативата е по повод Деня на революцията в храненето

Деца от Добрич направиха здравословни дюнер и пица на Фермерския пазар

Организатор на събитието е фондация “За храната”, което се провежда за трета поредна година в страната и главно е насочено към здравословното хранене при децата. 

Работилница под надслов “Не яж “боклуци”, яж зеленчуци” беше разположена на Фермерския пазар в Добрич. Деца от предучилищната група до четвърти клас в Частното основно училище “Мария Монтесори” направиха здравословни пица и дюнер с помощта на собственика на ресторант “Вила ди Полета” Богдан Богдев. Освен това те изработиха вкусни калинки и гъсеници от натурални продукти. Участие можеше да вземе всяко дете, в което работилницата е предизвикала интерес.


Доброволецът във фондация “За храната” Павлина Паскалева сподели, че по забавен начин децата възприемат по-лесно и бързо здравословната храна. 

Денят на революцията в храненето се организира за трета поредна година и е насочен главно към децата. Благодарение на инициативата се наблюдава по-голям интерес от тяхна страна. Според Павлина Паскалева ползите се виждат от родителите, в училищата и детските градини, които приемат и разпространяват идеята.