Малки художници изрисуваха стенопис, посветен на плодородието в галерията в Добрич

Вдъхновени от творчеството на Владимир Димитров – Майстора, млади художници от училището за таланти в Добрич сътвориха красив стенопис, посветен на плодородието на българската земя.

Малки художници изрисуваха стенопис, посветен на плодородието в галерията в Добрич



„Проектът „Големите майстори и малките художници” е към своя край. Децата имаха възможността да се потопят в българското изобразително изкуство като днешното ни занятие е посветено на един художник, който може да се нарече емблема. За него критиците казват, че е един от най-българските художници. Това е Владимир Димитров- Майстора”, сподели ръководителят на арт заниманията в Художествената галерия в Добрич Милена Алджабари.


Децата имаха възможността да се запознаят с живота и творчеството на Майстора в една кратка презентация, след което запретнаха ръкави и се захванаха с изработването на цветния стенопис. На стената в Работилницата за въображение децата пресъздадоха цветовете и формите, такива, каквито са вдъхновявали художника през целия му живот. 


След това с престилки и кърпи станаха част от една голяма картина, фона на която те сами си направиха. По този нетрадиционен начин младите художници се потопиха в света на Владимир Димитров – Майстора.